Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pentru un Someş curat – activităţi de protecţie a mediului
Asociaţia Handicapaţilor Fizic Satu Mare  - Miercuri, 22 Mai 2013


Luna mai este plină de evenimente în domeniul protecţiei mediului, propuse de Asociaţia Handicapaţilor Fizic Satu Mare pentru locuitorii judeţului în cadrul proiectului „Pentru un Someş curat” pe care îl implementează împreună cu Beregi Természet és Környezetvédelmi Egyesület (Asociaţia pentru Protejarea Naturii şi Mediului Bereg) din Ungaria, proiect implementat şi finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 - 2013.

 

La finalul săptămânii trecute, în perioada 17-19 mai 2013, asociaţia a organizat o tabără pentru 50 de copii şi tineri din judeţele Satu Mare şi Szabolcs-Szatmár-Bereg, care a avut ca scop transpunerea în practică a cunoştinţelor de specialitate din domeniul protecţiei mediului a tinerilor participanţi.

 

În cadrul taberei organizate în Satu Mare, copiii şi tinerii au avut posibilitatea să privească Someşul cu alţi ochi decât până acum, să îi cunoască frumuseţile şi să îi înţeleagă importanţa pentru viaţa de zi cu zi.

 

Pe parcursul taberei, ei au putut înţelege rolul fiecăruia dintre noi în ceea ce priveşte păstrarea valorilor naturale ale Someşului, beneficiind de implicarea unor specialişti în domeniul protecţiei mediului, care le-au prezentat teoretic şi practic adevăratul Someş. Mai mult decât atât, au pus şi umărul la treabă şi au igienizat malurile râului acolo pe unde au trecut, lăsând în urma lor un Someş mai curat, aşa cum ni-l dorim cu toţii.

 

La finalul acestei săptămâni, tabăra se organizează într-o nouă locaţie, în Vásárosnamény, în Ungaria, iar participanţii vor avea posibilitatea să cunoască problemele de mediu specifice cursului râului Someş în Ungaria şi să participe activ la identificarea unor soluţii în ceea ce priveşte protejarea valorilor sale naturale.

 

In această săptămână, timp de trei zile, asociaţia organizează o serie de trei prelegeri care au ca scop prezentarea valorilor naturale ale râului Someş, factorii de risc dar şi căutarea unor soluţii de stopare a degradării acestor valori naturale.

Sunt invitaţi să participe toţi cei interesaţi să înţeleagă modul în care un Someş curat, îngrijit, nepoluat poate pune în valoare localităţile pe care le traversează şi să tragă un semnal de alarmă în ceea ce priveşte deşeurile care îl sufocă şi îi strică imaginea. Prelegerile au loc în zilele de marţi, miercuri şi joi cu începere de la ora 15.00, după cum urmează:

 

Marţi, 21 mai 2013, ora 15.00 - Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, Satu Mare, Bd. Cloşca nr. 72/A

 

Miercuri, 22 mai 2013, ora 15.00 - Colegiul Naţional „Kölcsey Ferenc”, Satu Mare, Str. Mihai Eminescu nr. 1

 

Joi, 23 mai 2013, ora 15.00 - Liceul Teologic Romano-Catolic „Hám János”, Satu Mare, Str. 1 Decembrie 1918 nr. 2

 

Persoanele interesate să participe la prelegeri sunt aşteptate cu drag. Mai multe informaţii despre activităţile prezentate puteţi afla de la Cristina Baciu - asistent proiect din partea AHF Satu Mare, la următoarele date de contact: tel: 0745-144384, respectiv e-mail: cristina.baciu@ymail.com. 

1536 vizite
Distribuie pe